Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Natúrkozmetikumok előnyei

NorArom
2022. 06. 13. 09:55:39
Natúrkozmetikumok előnyei
Mi számít natúrkozmetikumnak? Milyen előnyei vannak a normál kozmetikumokkal szemben?

 

Manapság egyre népszerűbbek a természetes összetevőkből készült kozmetikumok. Ezek olyan arc – és testápolási készítmények amelyek előállításához kizárólag természetes eredetű alapanyagokat használnak és mentesek a káros szintetikus anyagoktól.

 

Mi számít natúrkozmetikumnak?

 

Nem natúrkozmetikum az a kozmetikai termék ami kőolajszármazékot vagy szintetikus anyagot tartalmaz. Még akkor sem ha ezek mellett felhasználtak az előállításához természetes anyagot is.

A natúrkozmetikumok nem tartalmaznak hozzáadott mesterséges színezékeket, illatanyagokat és kémiai tartósítószereket, amelyekre a bőrünknek nincsen semmi szüksége. Ezek az anyagok nemcsak hogy nem táplálják a bőrt, de súlyos allergiás reakciókat és nehezen kezelhető bőrproblémákat is okozhatnak. A bőrön keresztül felszívódva terhelik az egész szervezetet. Ezzel szemben a természetes összetevők a bőrrel harmóniában fejtik ki hatásukat.

Milyen előnyei vannak egy natúrkozmetikumnak?

 

  • Nem tartalmaznak hozzáadott mesterséges színezékeket, illatanyagokat és kémiai tartósítószereket
  • Mindig tudod pontosan mit tartalmaz
  • Parabén mentes – nem kell tartani mellékhatásoktól
  • Nem tömítik el a pórusokat
  • Nem öregítik a bőrt
  • A natúrkozmetikumok használatával óvod a környezetet. A mesterséges összetevők nemcsak a mi bőrünkre és testünkre lehetnek negatív hatással, de bizonyítottan a környezetünket is károsítják.

 

Milyen hatással vannak a bőrre?

Természetesen jó hatással vannak a bőrre, hiszen nem csak külsőleg hatnak, hanem beindítják a bőr önregeneráló folyamatait. Hatásuk lassabb, mint a mesterséges társaiké, de kíméletesebbek és a jótékony hatás garantált.

A természetességre törekvés

Ha csak pici lépéseket teszünk a minél természetesebb összetevőjű termékek használata felé, a bőrünk hosszú távon nagyon hálás lesz érte. A tudatos vásárlás egy szemléletmód, amelyet egyáltalán nem könnyű betartani, de segíthet a vásárlás előtti tájékozódás, a  gyártókról és a kozmetikum előállításának módjáról.

Tartalomhoz tartozó címkék: Natúrkozmetikumok
Az oldal tetejére